SPINAL MOUSE

Spinal MouseA SpinalMouse® egy német, mozgásszervi rehabilitációval foglalkozó szakorvos tervei alapján Svájcban kifejlesztett új, gerincdiagnosztikai eszköz. A számítógépes egérhez hasonló megjelenésű, mechanoelektromos elven működő műszer. Magyar fordításban nevezhetjük akár „gerincegér”-nek is.
A SpinalMouse® a gerinc vonalán végigvezetve informál annak lefutásáról, mozgékonyságáról, speciális vizsgálattal a gerinc stabilitását, terhelhetőségét is felmérhetjük vele. A műszer által mért adatokat egy számítógépen futó program dolgozza fel, elemzi és adja meg azonnal az eredményt laikusok számára is jól érthető, akár három dimenzió szerű megjelenítéssel is. A vizsgálat csupán néhány percet vesz igénybe, semmilyen sugárterheléssel nem jár, biztonságos beavatkozás.
A gerincgyógyászatban jártas szakember, szakorvos a hagyományos vizsgálatok eredményeit kiegészítve még pontosabb képet kap a páciens állapotáról, illetve követheti nyomon a beteg állapotában bekövetkező változásokat.
Nyugat-Európában igen elterjedt, több betegbiztosító által is finanszírozott módszer. Hazánkban mostanában kezd egyre nagyobb teret hódítani magának a tudományos vizsgálatokban és a mindennapi betegellátásban egyaránt.
Ez az új diagnosztikai módszer – a „gerincegér” – egyre több olyan pácienst vonz, akik – általában az ül? munka és/vagy mozgásszegény életmód következtében – nyak, hát, derékfájástól szenvednek, de felelősséggel viseltetnek szervezetük iránt, és jól tudják, hogy az idejekorán felismert elváltozásokat a legegyszerűbb kezelni.

Őket várja ez az új lehetőség már Kaposváron is.

reklam_540